Havi 6,66 dollár a kizárólag metalra koncentráló Thunderflix előfizetési díja

A Thunderflix videostream oldal a filmes tartalmakra koncentrál, de olyasmit valósít meg, amit az audiostreamben is régóta szívesen látna sok elemző: egy nagyon jól behatárolható rétegműfajra koncentrál az általános, minél szélesebb katalógus helyett.

Olyannyira, hogy az alapító, a filmes szakmából érkezett, hatéves kora óta metalrajongó Samuel Douek az IndieWire-nek elmondta, hogy míg a metalon belül minden műfaj helyet kap náluk (még a leginkább underground stílusok is), a rockzenéből viszont már válogatnak. Így például a Guns N’Roses azért fér bele a kínálatba, mert ugyan az inkább hard rock, de a metalos közösség is befogadja őket. A Pearl Jam viszont már határeset.

A Thunderflix dokumentumfilmeket, koncertfelvételeket, interjúkat kínál, illetve néhány olyan játékfilmet is, ami erősen kötődik a műfajhoz. Azt ígérik, hogy a VHS-en, DVD-n, BlueRayen megjelent tartalmakat nemcsak összegyűjtik, hanem a régebbi felvételeket fel is javítják HD minőségre.

Az About szekcióban azt is írják, hogy “a platform jóval többet fizet a jogtulajdonosoknak, mint amennyit jellemzően az olyan szolgáltatásoktól kapnak, mint a YouTube és a Spotify”. Az IndieWire-nek Douek elmondta, hogy havi jogosítási díjat fizet a jogtulajdonosoknak (filmterjesztőknek, kiadóknak, néhány esetben maguknak a zenekaroknak), emellett az előfizetési díjak egy részét is megkapják nézettségarányosan.

A havi 6,66, évi 66,60 dolláros előfizetési díj mértékének megállapítása “természetesen adódott”. A kevesebb mint egy hónapja indult Thunderflix finanszírozói egyelőre “rokonok és barátok”, de vannak érdeklődő befektetők is, akik egyelőre kivárnak. Douek úgy gondolta, kb. egy év lesz, mire eléri az 1000 előfizetőt, de kevesebb mint egy hónappal az indulás után sokkal jobban mennek a dolgok, mint gondolta. A Thunderflix nyereségességéhez az 5000 előfizetőt kellene elérni.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: