Áremelés helyett drágább csomaggal, hi-fi minőséggel és hangoskönyvekkel állhat elő a Spotify

Sokszor írtunk már arról, hogy számos zeneipari szereplő szeretné elérni, hogy a Spotify emelje a bő évtizede állandó előfizetési díjait. A Bloomberg információi szerint nem ez várható, hanem egy új, a források szerint dupla árú előfizetési csomagot vezetnek be még idén, először az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

Bár a legtöbb lap a hi-fi minőségű audiót emeli ki a tervekből, ez önmagában biztosan nem lenne elég egy prémium csomaghoz, hiszen az Apple és az Amazon 2021-ben áremelés nélkül vezette be a veszteségmentes stream lehetőségét. A Bloomberg úgy tudja, hogy a – belső kommunikációban legalábbis – Supremium nevű csomagban lennének hangoskönyvek is.

Erre a piacra 2021-ben lépett be a Spotify, de csak olyan könyveket lehet hallgatni a felületen, amiket a felhasználó egyedileg (kissé nehézkes módszerrel) megvásárol. Úgy tudni, hogy a Supremium sem tartalmazna olyan on-demand elérést minden, a katalógusban szereplő hangoskönyvre, mint ami a zenénél megszokott. Ehelyett a (meg nem erősített) értesülések szerint vagy havonta korlátozott mennyiségű ideig hallgathatnák ezeket az előfizetők, vagy a választék lenne korlátozott.

Ami felveti azt a kérdést, amire a Music Ally és a Complete Music Update is rámutat: ha ez igaz, akkor a többletbevételből a zeneipar mellett a hangoskönyvek jogtulajdonosainak is részesülnie kell; kérdés persze, hogy ez milyen formában, arányban történik majd.

A Music Ally arról is ír, hogy jól megválasztott árazással vonzó lehet a zene stream + hangoskönyv ajánlat, legalábbis azt nézve, hogy ma mennyit kell fizetnie annak, akit mindkét szolgáltatás érdekel. Ugyanakkor persze az is lehetséges, hogy az utóbbi piacon igen erős Amazon a Spotify lépésére válaszolva gyorsan bevezet egy hasonló kombinált csomagot.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: