A Live Nation belépett a meditációs appok világába

Mint arról többször írtunk, a nyugtató, altató, meditációs célú zene – vagy éppen fehér zaj – komoly üzlet; nem csoda, hogy nagy cégek is be akarnak lépni a területre.

A legismertebb, MI-vel létrehozott hangkulisszát kínáló céggel, az Endellel tavasszal stratégiai megállapodást a Universal Music Group. Ennek keretében a kiadó – a zenészek hozzájárulásával – az új vagy akár régebbi albumok specifikus célra átalakított verzióval is előállhat. Hamarosan a gyakorlatban is meg lehet hallgatni, mit jelent ez: az R&B-sztár 6BLACK tavaszi Since I Have a Lover című albumából készült egy altató verzió Slow Down címmel, amit egy fókuszálást segítő változat követ majd. A lemezt az Endel appon belül és a való világban is felvezeti egy-egy esemény.

A Live Nation pedig egy Mindful Nation nevű – egyelőre csak az Apple Store-ban elérhető – appot jelentetett meg. Ennek érdekes a története: Niamh McCarthy fejlesztette a több mint ezer, zenével megtámogatott mindfulness tréninget kínáló szolgáltatást. Ő korábban a Mavericknél dolgozott Madonna és a U2 menedzsmentjében. A turnézás okozta kiégés miatt fordult a jóga, meditáció felé.

A Mindful Nation eredetileg a vállalati kultúrát fejleszteni kívánó cégeknek kínálta a szolgáltatást. A Live Nation korábban az alkalmazottai számára már elérhetővé tette a tréningeket, az app pedig a turnézó zenészek, illetve a nagyközönség számára ugyanezt kínálja, freemium modellben (a Mindful Nation Plus 4,99 dollár).

A hír kapcsán a Music Business Worldwide egy piackutatást idéz, amely szerint a globális meditációs piac 2022-ben 5,4 milliárd dollár értékű volt, 2023-ban várhatóan eléri a 6,6 milliárd dollárt, 2027-re pedig a 14,6 milliárd dollárt jeleznek előre (ez átlagosan évi 21%-os növekedést jelent). Egy másik piackutatás szerint a meditációs appok értéke a 2022-es félmilliárd dollárról 2031-re 7,6 milliárd dollárra nő (átlagosan évi 31% növekedés).Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: