Profi előadásra cseréli az éneket a demóban DJ Fresh új MI-szolgáltatása

DJ Fresh és Nico Pellerin indította el a VoiceSwap szolgáltatást. Elsősorban dalszerzőknek, producereknek ajánlják, akik a saját maguk által felénekelt éneksávot lecserélhetik a demójukban egy profi – vagy akár kifejezetten neves – énekes hangjára, így javítva a demó minőségét. Természetesen mesterséges intelligenciát használnak erre, vagyis a “featured artist” egy, az adott énekes hangján betanított MI-modell lesz.

A VoiceSwap nagy hangsúly helyez arra, hogy – szemben az engedély nélkül készülő MI-dalokkal – az énekesek a VoiceSwap megfelelően kompenzált partnerei, akiknek beleszólása van abba, hogy mi történik a hangjukkal. Vagyis az elkészült demó nem hozható nyilvánosságra; külön engedély nélkül csak kiadóknak, más zenészeknek, a a szerző, producer saját csapatának mutatható meg.

Amennyiben a dalt a szerző, producer szeretné hivatalosan megjelentetni, vagy akár csak egy közösségi oldalra feltölteni, akkor a VoiceSwap összeköti őt az énekes képviselőivel. Velük megállapodhat arról, hogy hivatalosan használhatja az MI-vel létrehozott éneksávot, vagy arról, hogy a végső változathoz az énekes szeretné saját maga felénekelni a vokált, vagy a megjelenés előtt változtatásokat szeretne kérni a dalban stb. A nem engedélyezett felhasználásoktól azzal védik az énekeseket, hogy az MI-vel létrehozott éneksávot vízjelezéssel látják el.

A VoiceSwap FAQ-ja az egész eljárást ahhoz hasonlítja, amikor egy producer stúdiósessionön vesz részt az énekessel: ott is igaz az, hogy ha készül egy felvétel, az nem használható fel az énekes hozzájárulása nélkül. “Ez egy jól bejáratott, biztonságos rendszer, ami az összes résztvevő számára működőképesnek bizonyult” – írják.

A producerek, szerzők egy 60 másodperces részlettel ingyenesen kipróbálhatják a VoiceSwapet, ezután fizetni kell a használatáért. Létezik többféle előfizetési modell a havi 5,99 dollártól a 29,99 dollárig, illetve lehet egyszeri használatért is fizetni: negyedórányi vokál lecserélése 7,99 dollár (2800 forint).

Aki énekesként szeretne bekerülni a VoiceSwaphez, szintén jelentkezhet az oldalon. Arra is van lehetőség, hogy valaki saját használatra készítsen az énekhangjából egy MI-modellt a VoiceSwappel.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: