HOTS SongLab: negyedszer is nemzetközi hírű szakemberekkel dolgozhat hat produkció

A HOTS SongLabet először 2019-ben rendezték meg; a cél negyedszerre is ugyanaz: “a nemzetközi piacra vágyó magyar produkciók külföldi producerektől leshessenek el bevett gyakorlatokat az utómunkában”. A SongLab a HOTS exportiroda, a SuperSize Recording és az Artisjus közös eseménye.

A külföldi producerek is visszatérő vendégek; több hazai együttműködésük már meg is jelent (lásd az alábbi videókat). Steve Dub – aki a SongLabek mellett a DEX vendége is volt már – leginkább a Chemical Brothers állandó hangmérnökeként ismert, és mellettük olyanokkal dolgozott, mint a Depeche Mode, The Prodigy, Moby stb. Matt Lawrence a londoni Metropolis stúdió vezető hangmérnöke is volt, egyik specialitása a vonóskíséretek felvétele (Mark Ronson, Sugababes, Moloko stb.). Mo Hausler a pop és indie területén, David Kosten sztárproducer mellett kezdte a hangmérnöki pályát; különösen a brit jazz-funk szcénában keresett szakember (Brand New Heavies, Incognito stb.).

Mindhárom producer két-két magyar produkcióval fog együtt dolgozni, akiket a beküldött demók alapján választanak ki. Minden demó befejezésére, véglegesítésére egy-egy napos workshop keretében kerül sor a SuperSize stúdióban. Egy produkció egy dallal jelentkezhet, egy producerhez. A jelentkezési határidő augusztus 14. További információk a HOTS honlapján itt olvashatók.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: