Mesterséges intelligencia és természetes intelligencia – ez az idei Music Hungary konferencia témája

Az idei, 11. Music Hungary Konferencia fókusztémája nem meglepő módon a mesterséges intelligencia, pontosabban az “MI és TI”, amiből az utóbbi a természetes intelligenciát jelenti. Mint a honlapról kiderül, a témát több oldalról is megvizsgálják a meghívott előadók: szó lesz arról, hogyan jelenik meg az MI a színpadon és a stúdióban, a jogi vonatkozások szóba kerülnek majd.

Természetesen a fókusztémán kívül más is szóba kerül majd. Szokás szerint itt ismerheti meg először a szakma a ProArt friss zeneipari jelentését; szó lesz arról, hogy “mit hallgat és mit fizet meg a közönség”, a koncertszervező ügynökségekről, a zenei exportról és a dalszövegekről.

A sajtóanyag idézi Márton Andrást (KFT), a program meghívott kurátorát: “A panelek összeállításánál igyekszünk olyan hazai és külföldi meghívottakat találni a zeneiparon belül és kívül, akik példákkal is illusztrálni tudják, hogyan tudjuk ezt a technológiát hasznos eszközzé tenni. Szerettem volna felrázni a programot humorral is, mint a fürdőkádban éneklő verseny, de végül maradtunk az olyan különlegesebb programoknál, mint például ifj. Kurtág György közönség-improvizációs projektje.”

A Music Hungary-t idén is Veszprémben rendezik, és újra lesz showcase program több helyszínen. Másodszor adják majd át a Music Hungary-díjat több szakmai kategóriában. Bővebb információk, jegyvásárlás a honlapon.

A korábbi konferenciákról szóló beszámolóink itt olvashatók.Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: