Mitől lesz sikeres egy dal? – írástechnika, Eurovíziós dalszerzés, kreatív szerzői boost, filmzenekészítés az őszi DEX-en

Jön a Dalszerző Expó őszi kiadása! Magyar és külföldi élvonalbeli szakemberekkel, speciális fókusztémákra épülő mesterkurzusokkal és limitált férőhelyes mentoring workshopokkal várják az érdeklődőket az október 12-én induló rendezvénysorozaton. A résztvevők Diaz, Johnny K. Palmer, Balla Gergely és a Svédországból érkező Maria Broberg programjain bővíthetik szerzői eszköztárukat és kapcsolatrendszerüket.

Dallamok, amiket lépten-nyomon dúdolunk, refrének, amik a legváratlanabb helyzetekben jutnak eszünkbe, dalszövegek, amikre támaszkodunk, hangszerelés és produceri döntések, amitől az egész összeáll és egységet alkot – a DEX-en a sikeres dalok és a sikeres dalszerzői karrierek műhelytitkait tárjuk fel. A 2023-as DEX Songwriting Expo őszi előadásai segítenek a dalszerzés apró mozaikjait összerakni, legyen szó a dalszövegírás technikai oldaláról, vagy a zenei kreativitásunk fellendítéséről – akár egy olyan dal kapcsán, amivel nemzetközi szinten szeretnénk sikereket elérni, vagy amivel más művészeti ághoz társulnánk, hogy a hazai színtéren kerüljön be filmbe, TV-s produkcióba.

Október 12-én, az őszi eseménysorozat első rendezvényén a Platon Karataev dalszövegeit is jegyző Balla Gergely mesterkurzusán a hatékony írástechnika kerül középpontba A program egy belső utazásra invitál, amelynek során a tudattalan feltérképezésével a résztvevők megfejthetik, hogyan lehet a lehető legtömörebben kifejezni a mondanivalót egy dalszövegben.

Jegyvásárlás Balla Gergely mesterkurzusára →

Hogyan készülnek a TV sorozatokban, filmekben hallható zenék? Hogyan választják és illesztik őket a jelenetekhez? Mikor használnak vásárolt alapokat és mikor szükséges zeneszerző az adott jelenethez? Október 19-én Johnny K. Palmer, a TV2 music supervisora avat be a részletekbe és ad iránymutatást, miként tudnak saját szerzeményeink bekerülni ilyen produkciókba.

Jegyvásárlás Johnny K. Palmer mesterkurzusára →

Két idei döntős eurovíziós és további 8, nemzeti válogatókon indult dal társszerzőjeként november 3-án Maria Broberg (SE) lépésről lépésre mutatja be egy dal formálódását és útját a sikeres Eurovíziós szereplésig. Ennek az angol nyelvű mesterkurzusnak a DEX és a Budapest Showcase Hub együttműködésében, a kelet-közép európai zeneipari konferencia ad otthont, hogy a résztvevők nemzetközi dalszerzői és zeneipari kapcsolataikat is építhessék. A BUSH további programjaira kedvezményes kiegészítőjegy vásárolható.

Jegyvásárlás Maria Broberg mesterkurzusára →

Producerként, vagy szerzőként is jöhetnek olyan időszakok, amikor nem vagyunk kellően termékenyek, amikor „beragad a kreativitásunk”. Hogyan lehet ezeken a kritikus szakaszokon túllendülni, és mihez érdemes ilyenkor nyúlni? Hagyományos megoldások mellett lehetünk egészen formabontók is: állíthatunk saját dalszerzésünk, kreativitásunk szolgálatába akár hangmintákat vagy loopokat is – ezekből is inspirálódhatunk és kihozhatnak belőlünk teljesen új ötleteket, dallamokat. De hogyan? November 23-án, a DEX utolsó őszi eseményén erről szól Diaz mesterkurzusa.

Jegyvásárlás Diaz mesterkurzusára →

További programinformációk a DEX Facebook-oldalán és Instagramján!

A DEX-ről
Tavasszal új fejezetet nyitottunk a DEX 6 éves történetében, a rendezvényt bevittük az Artisjus falai közé. A visszajelzések és a mi tapasztalatunk is ugyanaz: működőképes az új formula, így innen folytatjuk: 2023-ban – két részletben, tavasszal és ősszel – szervezzük meg a Dalszerző Expót. Célunk, hogy támogassuk az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, lehetőséget teremtsünk a szakmai fejlődésre. Az Artisjus számára fontos, hogy a dalszerzők minél tudatosabbak és sikeresebbek legyenek, hiszen így sok zenemű és szerző érdekeit tudjuk hatékonyan képviselni.Categories: Dalszerző Expo, Hírek

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d