Szemtelen kérdések showcase fesztiváloknak, ügynökök, független sikerek – ez lesz az idei BUSH konferenciáján

A Budapest Showcase Hub idei konferenciájának egyik különleges programja lesz a Showcase roasting, ahol a Eurosonic Noorderslag és a Great Escape, vagyis két igen fontos showcase fesztivál képviselőitől lehet majd kérdezni – a leírás szerint tényleg “B-Á-R-M-I-T”, illetve ezt is írják: “Van kérdésed, ami elég szemtelen ahhoz, hogy feltedd?”

A tavalyi konferencia egyik legérdekesebb beszélgetése az volt, ahol a nemzetközi ügynökségek munkatársainak világát ismerhettük meg. Magyarországon jellemzően nem működnek ilyen cégek, amelyek előadói oldalról a koncertszervezésre koncentrálnak, feladataikat a menedzserek végzik. Ugyanakkor egy nagyobb ügynökséghez bekerülni a nemzetközi karrier igen fontos lépése lehet. Idén négy ügynökségtől jönnek vendégek; tavaly is képviseltette magát a talán legismertebb ilyen cég, a CAA, valamint az ATC; mellettük a Primary Talent International és a One Fiinix Live egy-egy munkatársa lesz itt. A CAA és az ATC munkatársa listening sessiont is tart.

A “független vagy major?” kérdést két oldalról világítja meg egy beszélgetés – mivel Magyarországról már a Universal is kivonult, az IFPI osztrák vezetője lesz a magyar függetleneket képviselő Fonyódi Ákos beszélgetőtársa. A függetlenek közép-kelet-európai előadók lehetőségeit a Carson Coma és a Jazzbois egy-egy tag által bemutatott sikertörténete mutatja meg.

A digitális terjesztéssel foglalkozó cégek közötti választást segíti egy panel, ahol terjesztők és kiadók képviselői is jelen lesznek. Az MI megkerülhetetlen témáját abból a szempontból ragadja meg egy beszélgetés, hogy milyen hatással lesz a zenére az, ha az ajánlásokat, fesztivál line-upokat stb. egyre inkább az adatelemző algoritmusokra bízzák emberi kurátorok helyett. Lesz egy beszélgetés a fesztiválszervezésről, “nem annyira kezdőknek”; praktikus workshop segít a riderek és EPK-k összeállításában; a koncertprogram súlyosabb fellépőit összefogó Heavy AF körül is szerveződik egy beszélgetés. A Granturismo mára pedig kihagyhatatlan része lett a BUSH konferenciáknak. A csütörtöki és pénteki programokat szombaton egy vezetett, budapesti lemezboltokat végiglátogató séta követi.

A Dalszerző Expo őszi programsorozatának következő része, Maria Broberg az eurovíziós dalszerzésről szóló workshopja egyben a BUSH konferencia része is lesz – erről itt írtunk bővebben.

A Budapest Showcase Hubot idén november 2. és 4. között tartják. A konferenciaprogramok a Black Hallban lesznek (Kazinczy u. 21.) Bővebb információk, jegyvásárlás a honlapon; Facebook esemény.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d