Ingyen U2-lemez félmilliárd embernek

A történelem legnagyobb szabású lemezmegjelenése: az Apple az összes iTunes-felhasználónak ajándékozott egy U2-lemezt.

Az Apple nemcsak az új iPhone-t, az okosórát és az Apple Pay fizetési megoldást mutatta be, hanem bejelentette a “valaha volt legnagyobb szabású lemezmegjelenést” is: a U2 Songs Of Innocence című új albuma az iTunes bolt minden regisztrált felhasználója számára ingyen van. Máshol pedig nem kapható, legalábbis október 13-ig. “Ez a legszemélyesebb lemez, amit valaha írtam, és félmillárd emberrel osztom meg – és ehhez csak annyi kell, hogy megnyomom a Küldés gombot. Bárcsak a dalírás is ilyen könnyű volna” – mondta a U2 frontembere, Bono.

U2

“Ez a legszemélyesebb lemez, amit valaha írtam, és félmillárd emberrel osztom meg – és ehhez csak annyi kell, hogy megnyomom a Küldés gombot” – Bono.

Az ingyenes lemez híre által kiváltott nagy érdeklődést nem bírták az Apple szerverei, kezdetben akadozott a letöltés. A Billboard már kritikát  is közölt az új lemezről, amelynek készüléséről sok pletyka keringett, azonban azt sikeresen titokban tartották, hogy milyen módon fog megjelenni. Ebből a szempontból hasonló Beyoncé tavalyi albumához, amelyet azonban pénzért adtak.

Az Apple és a U2 együttműködése nagy múltra tekint vissza; Bono és Steve Jobs barátok is voltak. Az Apple gyártott speciális U2-iPodot, illetve támogatta jótékonysági szervezetét is.

Szerző: RÓNAI ANDRÁS

Fotók: U2.com

Kapcsolódó anyagunk: Online zenebolt-körképCategories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: