Ingyen U2-lemez félmilliárd embernek

A történelem legnagyobb szabású lemezmegjelenése: az Apple az összes iTunes-felhasználónak ajándékozott egy U2-lemezt.

Az Apple nemcsak az új iPhone-t, az okosórát és az Apple Pay fizetési megoldást mutatta be, hanem bejelentette a “valaha volt legnagyobb szabású lemezmegjelenést” is: a U2 Songs Of Innocence című új albuma az iTunes bolt minden regisztrált felhasználója számára ingyen van. Máshol pedig nem kapható, legalábbis október 13-ig. “Ez a legszemélyesebb lemez, amit valaha írtam, és félmillárd emberrel osztom meg – és ehhez csak annyi kell, hogy megnyomom a Küldés gombot. Bárcsak a dalírás is ilyen könnyű volna” – mondta a U2 frontembere, Bono.

U2

“Ez a legszemélyesebb lemez, amit valaha írtam, és félmillárd emberrel osztom meg – és ehhez csak annyi kell, hogy megnyomom a Küldés gombot” – Bono.

Az ingyenes lemez híre által kiváltott nagy érdeklődést nem bírták az Apple szerverei, kezdetben akadozott a letöltés. A Billboard már kritikát  is közölt az új lemezről, amelynek készüléséről sok pletyka keringett, azonban azt sikeresen titokban tartották, hogy milyen módon fog megjelenni. Ebből a szempontból hasonló Beyoncé tavalyi albumához, amelyet azonban pénzért adtak.

Az Apple és a U2 együttműködése nagy múltra tekint vissza; Bono és Steve Jobs barátok is voltak. Az Apple gyártott speciális U2-iPodot, illetve támogatta jótékonysági szervezetét is.

Szerző: RÓNAI ANDRÁS

Fotók: U2.com

Kapcsolódó anyagunk: Online zenebolt-körkép



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading