Jean-Michel Jarre a szerzőkért

Az elektronikus zene francia ikonja ismét felemelte a szavát azért, hogy a digitális világban a szerzők is méltányosan részesüljenek a bevételből. Most először, az ENSZ szerzői joggal is foglalkozó szervezete (WIPO) neves szerzőket fogadott a világ minden tájáról 54. közgyűlésén.

A szerzői jogkezelők nemzetközi szövetsége (CISAC) által szervezett panelbeszélgetésen Jean-Michel Jarre azt mondta, hogy a digitális gazdaság középpontjában az alkotók állnak. „Mi, szerzők, nagyon szeretjük a technológiát, és minden nap alkalmazzuk is. Szeretjük, hogy a közönség a digitális szolgáltatásokkal jobb hozzáférést kap a kultúrához, és szeretjük, hogy szélesebb közönséget érhetünk el általa. De olyan üzleti modellekre van szükségünk, amelyek minden félnek kedvezőek.”

jmj-wipo

A WIPO Közgyűlésén a Föld több mint száz országából érkező kulturális miniszterek, nagykövetek és diplomaták előtt Jarre arról is beszélt, hogy új ajtókat kell nyitni, új partnerségeket kell kötni a digitális szektorral. „A szerzőknek és a jogalkotóknak együtt kell dolgozniuk, hogy a kreatív iparágak értékét visszatükröző, fenntartható és dinamikus növekedést érjen el a kreatív értéklánc minden tagja, a művésztől a terjesztőig.”

Ide kattintva elérheted a fotógalériát az eseményről.

jmj-wipo2



Categories: Hírek

Tags: , , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Jean-Michel Jarre a szerzőkért - Tuti videoklip|Tuti videoklip

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading