Site icon

Megjelent! Itt a tavaszi Dal+Szerző magazin

A legfrissebb Dal+Szerző hasábjain találkozhatunk például a Tariska-Tövisházi szerzőpárossal, a slágerlistákat letaroló Wellhello-tagokkal és a Kállay-Saunders család két generációjával. Komolyzenei rovatunkban ezúttal a Junior Prima-díjas Bella Mátét kérdeztük. Annak is utánajártunk, milyenek a zenész kilátásai egy bizonyos koron és élethelyzeten túl. 

Címlapon a friss toplistagyőztes páros, azaz a Wellhello. Fluor és Diaz például arról is mesélnek, hogy az underground és a mainstream után hogyan találták meg a helyüket és saját színeiket a hazai zenei palettán.

Májusban egy hétvégére újra összeáll az Amorf Ördögök, a koncertjegyek villámgyorsan elfogytak. A szerzőpárossal, Tariska Szabival és Tövisházi Ambrussal beszélgettünk, akiknek már több mint 100 közös szerzeményük van, barátságról viszont szó sincs – ők sokkal inkább harcostársaknak tartják magukat.

Mohai Tamás dalszerző-gitáros a hazai zenei élet egyik enfant terrible-je, most bő harmincéves pályafutását néztük meg vele közelebbről.

A komolyzenei világ egy olyan fiatal szereplőjét mutatjuk be közelebbről, aki elég bátor ahhoz, hogy átlépje olykor a könnyűzene és a komolyzene határát. Bella Mátéval beszélgettünk.

A jogi esetek rovat utánajárt, hogy Taylor Swift vajon tényleg védjegyoltalom alá helyezheti-e slágerei híressé vált mondatait.

A Dal+Szövegben most Bradányi Iván pályájáról és műveiről lehet megtudni érdekességeket, például kiderül, hogyan lett Máté Péter slágere a Cserhátinak szánt Ez majdnem szerelem volt, vagy, hogy mi az Édes kisfiam háttérsztorija.

Az irodalmi oldalon az idén februárban elhunyt Fodor Ákosra emlékezünk, akit a magyar haikuköltészet mestereként tartanak számon.

Az év első lapszámában kicsit vissza is tekintünk az elmúlt évre: megnézzük, milyen tanulságokat vontak le a zeneipari szereplők 2014-ből, másrészt pedig megmutatjuk 2014 zenei termését számokban – ebből kiderül, hány magyar mű született, ezek hogyan oszlottak meg műfaj szerint, és mennyit kerestek tavaly a hazai szerzők.

A Dal+Szerző tavaszi lapszáma olvasható online, vagy akár teljes terjedelmében letölthető. A magazin nyomtatott változatát az Artisjus épületében találja meg az olvasó.

Exit mobile version