Site icon

A Margaret Islanddel a címlapon – itt a téli Dal+Szerző magazin

Megjelentünk! Huszadik lapszámunk szintén egy kerek évfordulós zeneszerző-előadót ünnepel: az idén hetvenéves Demjén Ferenc pályájának ötven éve alatt zenélt underground rock and roll zenekarban, supergroupban, tánczenekarban és szólóban. Gyakorlatilag a könnyűzene összes, itthon ismert szintjén játszott, és mindvégig hiteles tudott lenni.

“A párkapcsolatok összes szakaszára van már dalunk” – három éve a Margaret Island napfényes popfolk zenéje egy szobából indult, majd hamar megtalálta szélesebb közönségét. Második albumukat, a Bakancslistát december 23-án mutatják be.

Mennyi volt a bevétele a hangfelvétel-iparágnak? Mennyit költ a magyar zenére? Elkészült a ProArt második Zeneipari Jelentése, ebből mutatunk meg néhány fontos és izgalmas eredményt.

Hosszasan foglalkozunk az alkalmazott zenével is: Alpár Balázs egyedüli magyarként részt vett a Soundtrack Cologne konferencián, és tanulságos gondolatokat hozott haza magával a filmek, sorozatok, videójátékok zenéivel kapcsolatban. Moldvai Márk is ebben a témában osztja meg saját tapasztalatait.

Hegyi György belülről mutatja be a Dalfutár című műsort, a  Jogi esetekben pedig ennek kapcsán összegyűjtöttük, hogy kinek milyen szerepe, jogai vannak egy dal, szám, zenés videó kapcsán.

A komolyzene természetesen most sem maradhatott ki: Prieger Zsolt faggatta Matuz István fuvolaművészt.

A magazin teljes terjedelmében elérhető online. Az alábbi előnézeten a jobb alsó sarokban lévő “full screen” ikonva kattintva lesz olvasható méretű a magazin.

A friss és üde téli Dal+Szerző magazinnal kíván a szerkesztőség minden olvasónak Boldog Karácsonyt!

Exit mobile version