A Margaret Islanddel a címlapon – itt a téli Dal+Szerző magazin

Megjelentünk! Huszadik lapszámunk szintén egy kerek évfordulós zeneszerző-előadót ünnepel: az idén hetvenéves Demjén Ferenc pályájának ötven éve alatt zenélt underground rock and roll zenekarban, supergroupban, tánczenekarban és szólóban. Gyakorlatilag a könnyűzene összes, itthon ismert szintjén játszott, és mindvégig hiteles tudott lenni.

“A párkapcsolatok összes szakaszára van már dalunk” – három éve a Margaret Island napfényes popfolk zenéje egy szobából indult, majd hamar megtalálta szélesebb közönségét. Második albumukat, a Bakancslistát december 23-án mutatják be.

Mennyi volt a bevétele a hangfelvétel-iparágnak? Mennyit költ a magyar zenére? Elkészült a ProArt második Zeneipari Jelentése, ebből mutatunk meg néhány fontos és izgalmas eredményt.

Hosszasan foglalkozunk az alkalmazott zenével is: Alpár Balázs egyedüli magyarként részt vett a Soundtrack Cologne konferencián, és tanulságos gondolatokat hozott haza magával a filmek, sorozatok, videójátékok zenéivel kapcsolatban. Moldvai Márk is ebben a témában osztja meg saját tapasztalatait.

Hegyi György belülről mutatja be a Dalfutár című műsort, a  Jogi esetekben pedig ennek kapcsán összegyűjtöttük, hogy kinek milyen szerepe, jogai vannak egy dal, szám, zenés videó kapcsán.

A komolyzene természetesen most sem maradhatott ki: Prieger Zsolt faggatta Matuz István fuvolaművészt.

A magazin teljes terjedelmében elérhető online. Az alábbi előnézeten a jobb alsó sarokban lévő “full screen” ikonva kattintva lesz olvasható méretű a magazin.

A friss és üde téli Dal+Szerző magazinnal kíván a szerkesztőség minden olvasónak Boldog Karácsonyt!



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading