Site icon

Címlapunkon Fekete-Kovács Kornél – megjelent a Dal+Szerző nyári száma!

A tartalomból:

Az idén Az év könnyűzenei produkciója kategóriában Artisjus-díjas Modern Art Orchestra vezetőjével, Fekete-Kovács Kornéllal beszélgettünk a zenekar tizennégy évvel ezelőtti megalakulása óta megtett útról.

Ed Sheeran, Billie Eilish, Bastille és Hozier – csak néhány előadó, aki karrierje robbanása előtt megfordult a Sofar Sounds lakáskoncertjein. Az idén 10 éves koncertsorozat májusban, a világ már több, mint 430 városában, köztük Budapesten és Debrecenben is születésnapozott. Nemcsak egy sikeres évtizedet ünnepeltek, hanem azt a 25 millió dollárnyi támogatást is, melyet a jövőben is kisebb előadók intim közönségépítésére fognak költeni. Hogy miről is van pontosan szó, kiderül vezető anyagunkból.

Hajós András dalszerzőként és a médiában is olyan produkciókat visz, amelyek egyediek, és messze túlmutatnak a celebek rovarokat esznek/behánynak buli után tematikán. Miért pont a Youtube-on folytatja az alkotás folyamata körül bonyolódó Dalfutár című műsor?

Tavasszal a legnevesebb amerikai indie rádióadó, a seattle-i KEXP műsorában lépett fel a Qualitons. Erről, a véletlenekről és a siker relativitásáról beszélgettünk G. Szabó Hunorral és Szőke Barnával.

Idén mutatták be Tóth Péter első operáját, mely Örkény István: Tóték című műve alapján készült. Ennek kapcsán beszélgettünk a szépségről az Erkel-díjas zeneszerzővel.

A Dal+Szerző magazin 30. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.

Exit mobile version