Címlapunkon Fekete-Kovács Kornél – megjelent a Dal+Szerző nyári száma!

A tartalomból:

Az idén Az év könnyűzenei produkciója kategóriában Artisjus-díjas Modern Art Orchestra vezetőjével, Fekete-Kovács Kornéllal beszélgettünk a zenekar tizennégy évvel ezelőtti megalakulása óta megtett útról.

Ed Sheeran, Billie Eilish, Bastille és Hozier – csak néhány előadó, aki karrierje robbanása előtt megfordult a Sofar Sounds lakáskoncertjein. Az idén 10 éves koncertsorozat májusban, a világ már több, mint 430 városában, köztük Budapesten és Debrecenben is születésnapozott. Nemcsak egy sikeres évtizedet ünnepeltek, hanem azt a 25 millió dollárnyi támogatást is, melyet a jövőben is kisebb előadók intim közönségépítésére fognak költeni. Hogy miről is van pontosan szó, kiderül vezető anyagunkból.

Hajós András dalszerzőként és a médiában is olyan produkciókat visz, amelyek egyediek, és messze túlmutatnak a celebek rovarokat esznek/behánynak buli után tematikán. Miért pont a Youtube-on folytatja az alkotás folyamata körül bonyolódó Dalfutár című műsor?

Tavasszal a legnevesebb amerikai indie rádióadó, a seattle-i KEXP műsorában lépett fel a Qualitons. Erről, a véletlenekről és a siker relativitásáról beszélgettünk G. Szabó Hunorral és Szőke Barnával.

Idén mutatták be Tóth Péter első operáját, mely Örkény István: Tóték című műve alapján készült. Ennek kapcsán beszélgettünk a szépségről az Erkel-díjas zeneszerzővel.

A Dal+Szerző magazin 30. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.



Categories: Hírek

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading