“A Facebook élőhalott” – IZÉ beharangozó Fluorral

A 11. IZÉ egyik előadója Fluor Tomi, aki arról fog beszélni, hogyan aktivizálja rajongóit, napról napra 12 ezernél több embert. Természetesen az interneten, de nem a Facebookon: prezentációja főleg az Instagramról és az Ask.fm-ről fog szólni. Kedvcsinálóként elmondta nekünk, hogy miért hagyta el majdnem teljesen a Facebookot, ahol egyébként még mindig a 9. legnépszerűbb magyar előadó, 257 ezernél több lájkkal.

Még fent van

Még fent van

“Akit kicsit is érdekel a téma, az már tisztában van azzal, hogy a Facebook élőhalott” – mondta Fluor a Dal+Szerző blognak. “Mindenki aktívabb az Instagramon, ki is írják, hogy ‘kövessetek ott’, és a Facebook-posztok sűrűsége nagyjából a harmadára csökkent. Ma ahhoz ragaszkodni olyan, mintha még mindig a Myspace-t próbálnánk hajtani.” Fluornak és sok más zenésznek is a posztok elérésének “sokadik korlátozása tett be”, és amúgy is rosszul kitaláltnak látja azt az (amúgy szigorúan titkos) algoritmust, amellyel a Facebook dönt arról, hogy kinél milyen posztokat jelentet meg. Fluor ezért már heti egynél is kevesebbet posztol – igaz, ilyenkor vásárol hirdetést, hogy egyáltalán elérjen valakit a mondandója, mondjuk egy új klip megjelenése. Böngészni még szokta, de alapvetően hírolvasóként használja.

Fluor tehát már inkább az Instagramon aktív, amely teljes elérést ad, tehát az összes poszt megjelenik mindenkinél, aki lájkolta őt. Ha igazak a pletykák, és jönnek oda a hirdetések, azt sem bánja, amíg ez a reach megmarad. Emellett beszélni fog az Ask.fm-ről is, amely mostanában annyira feljött, hogy Ask.fm-sztárokról is lehet beszélni.

A 11. IZÉ szeptember 22-én 20 órától lesz az Akváriumban, a belépés ingyenes, itt a Facebook-eventje.

Részletes program:

1. IZÉ Zenész portré

20:00-20:45

* Bérczesi Robi: utoljára 11 éve jelentkezett nagylemezzel, de hamarosan itt az új Hiperkarma-album, a Konyharegény. Hétfő este Robi a Petőfi rádió műsorvezetőjével, Horváth Gergővel beszélget a Hiperkarma-dalszövegek születéséről, az elmúlt időszakról és az új lemezről.
“Életem legsötétebb időszakát dolgoztam fel – ezt a tizenegy évet bedrogozva töltöttem, módosult tudatállapotban. Amit épp megéltem, azt automatikus írással rögzítettem, és ezekből lettek az új szövegek” – mondta Robi egy friss, Magyar Hírlapnak adott interjúban. Az IZÉ-n bővebben mesél az új albumról, a dalszövegek születéséről, az Emléxel? projektjéről.
Hossz: 40 perc
Aki kérdez: Horváth Gergő (MR2, Kultúrfittnesz)

2. IZÉ Workshopok
20:45-21:30

* Zeneipari Trendek Top 10: mik a legaktuálisabb trendek a zeneiparban – a nyári toplisták tükrében -, amelyeket érdemes követni, vagy amelyekkel pont, hogy szembe kell menni? 1 perc – 1 trend.
Hossz: 10 perc
Előad: Tóth Péter (Artisjus)

* FLUOR & az Instagram: hogyan aktivizálja rajongóit?
Tomi megosztja a tapasztalatait, és bemutatja hogyan tud 12 000+ embert napról napra lázban tartani ezen a felületen.
Hossz: 15 perc
Előad: Fluor Tomi

* Fesztivál FAIL: Elmaradt a fesztivál, ahol felléptél volna? Kínos szituációk, amikben nem tudod, mit, mikor, hol kommunikálj a közönséggel, ha lefújták a koncerted? Egyáltalán mikor gyanakodj, hogy valami nem stimmel a szervezéssel?.. és nem utolsó sorban: fesztivállátogatóként mik a gyanús jelek, melyekre érdemes figyelni új fesztiválok esetében.
Hossz: 20 perc
Előad: Berkes Ákos (Flow PR)



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading