Site icon

Megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

Vírus és zeneipar – hogyan tovább? Meglehetősen könnyelmű dolog a jelen magyar zeneiparáról írni nyomtatott magazinba, hiszen még az online felületeken olvasható összefoglalók is pillanatnyi helyzetjelentésekként értelmezhetők. Mégis kísérletet teszünk arra, hogy összefoglaljuk a koronavírus-járvány okozta világválság a magyar zeneiparra konvertált eseményeit.

Hegyi Dóri jellegzetes hangja sokunk számára ismerős korábbi Belau- vagy mïus-kollaborációiból, azonban szólóprojektje, az Ohnody merészen kitárt szárnyai alatt saját dalai és gondolatai kerültek reflektorfénybe. Angol nyelvű EP-je, a Nude után Egy igaz szerelem című lemeze magyarul meséli el saját és kollektív élményeinket a témában. Dóri nemrég Junior Artisjus-díjat kapott egyedi szerzői teljesítményéért, melynek hátteréről bővebben mesél interjúnkban.

Jamie Winchesterrel eredetileg a tervezett Budapest Park-beli koncert lett volna a beszélgetésünk apropója. Ám a találkozás ezúttal több okból is reménytelennek bizonyult: Jamie Írországban él, és a világ amúgy is bezárkózott. Videochat helyett viszont inkább leveleztünk dalszerzésről, karanténról, világmegváltásról.

Sokan a legutóbbi Dalfutárban találkozhattak először Dorozsmai Gergővel, viszont a magyar zeneipar nagyobbik része vagy a magyar underground közönség nagyon is ismeri. Van, aki a Tom-Tom stúdió producer-hangmérnökeként, aki az elmúlt tizenkét évben számtalan felvételt készített, van aki a The Moog dobosaként, van, aki a Gustave Tiger és a Mayberian Sansküllots gitárosaként, és persze van, aki a Korál-East-dobos Dorozsmai Péter fiaként. Hogy mit csinál egy producer pandémia idején? Interjúnkból kiderül.

Virágh András Gábor élete nagy részét azért is tölti egy templomban, mert a Szent István-bazilika orgonistája. Kortárs zenész, akinek az alázat és szabadság kézen fogva jár műveiben és napi munkájában is. A zenét a családjától kapta, de közben tanárként hisz abban, hogy elsősorban magunkat “tanítjuk”. Az új lapszámban a friss Artisjus-díjas zeneszerzővel is beszélgetünk.

Az új Dal+Szerzőben beszámolunk az idei Dalszerző Expo és a nemzetközi Artisjus Songwriting Camp dalszerző tábor történéseiről is.

A Dal+Szerző magazin 33. számát olvasd online!

Exit mobile version