Megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

Vírus és zeneipar – hogyan tovább? Meglehetősen könnyelmű dolog a jelen magyar zeneiparáról írni nyomtatott magazinba, hiszen még az online felületeken olvasható összefoglalók is pillanatnyi helyzetjelentésekként értelmezhetők. Mégis kísérletet teszünk arra, hogy összefoglaljuk a koronavírus-járvány okozta világválság a magyar zeneiparra konvertált eseményeit.

Hegyi Dóri jellegzetes hangja sokunk számára ismerős korábbi Belau- vagy mïus-kollaborációiból, azonban szólóprojektje, az Ohnody merészen kitárt szárnyai alatt saját dalai és gondolatai kerültek reflektorfénybe. Angol nyelvű EP-je, a Nude után Egy igaz szerelem című lemeze magyarul meséli el saját és kollektív élményeinket a témában. Dóri nemrég Junior Artisjus-díjat kapott egyedi szerzői teljesítményéért, melynek hátteréről bővebben mesél interjúnkban.

Jamie Winchesterrel eredetileg a tervezett Budapest Park-beli koncert lett volna a beszélgetésünk apropója. Ám a találkozás ezúttal több okból is reménytelennek bizonyult: Jamie Írországban él, és a világ amúgy is bezárkózott. Videochat helyett viszont inkább leveleztünk dalszerzésről, karanténról, világmegváltásról.

Sokan a legutóbbi Dalfutárban találkozhattak először Dorozsmai Gergővel, viszont a magyar zeneipar nagyobbik része vagy a magyar underground közönség nagyon is ismeri. Van, aki a Tom-Tom stúdió producer-hangmérnökeként, aki az elmúlt tizenkét évben számtalan felvételt készített, van aki a The Moog dobosaként, van, aki a Gustave Tiger és a Mayberian Sansküllots gitárosaként, és persze van, aki a Korál-East-dobos Dorozsmai Péter fiaként. Hogy mit csinál egy producer pandémia idején? Interjúnkból kiderül.

Virágh András Gábor élete nagy részét azért is tölti egy templomban, mert a Szent István-bazilika orgonistája. Kortárs zenész, akinek az alázat és szabadság kézen fogva jár műveiben és napi munkájában is. A zenét a családjától kapta, de közben tanárként hisz abban, hogy elsősorban magunkat “tanítjuk”. Az új lapszámban a friss Artisjus-díjas zeneszerzővel is beszélgetünk.

Az új Dal+Szerzőben beszámolunk az idei Dalszerző Expo és a nemzetközi Artisjus Songwriting Camp dalszerző tábor történéseiről is.

A Dal+Szerző magazin 33. számát olvasd online!



Categories: Hírek

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading