Az előadók online is bejelenthetik fellépéseiket az Artisjusnál

Egy már régóta várt új funkcióval (koncert online) bővítettük szerzői online rendszerünket, ahova már az Artisjus honlapjáról is be lehet lépni könnyen, egyszerűen. Összefoglaljuk, milyen fellépéseket lehet mostantól  online bejelenteni, és hogyan érdemes ezt megtenni.

A jövőben a fellépések – elsősorban a szórakoztató koncertek – adatait a szerzői online ügyintézési felület új oldalán keresztül fogadja Szerzői Ügyfélszolgálatunk.

Belépés az oldalra

Az Artisjus honlapján a jobb felső sarokban lévő Belépésre kattintva lépj be meglévő azonosítóddal az online műbejelentéshez is használt, már jól ismert online rendszerbe.

Még nincs regisztrációd az online ügyintézéshez? Így pótolhatod.

Az online felületre való belépés után az oldal tetején látható menüsorban találod az új funkciót: Fellépések.

Milyen fellépéseket lehet az új oldalon bejelenteni? 

  1. Amin fellépőként, vagy a fellépő menedzsereként személyesen jelen voltál.
  2. Csak a koncertszerű fellépéseket (a háttérzene jellegű [pl. vendéglátó] fellépéseket nem)
  3. Belföldi és külföldi fellépéseket egyaránt.
  4. Már megtartott fellépéseket.
  5. Olyan fellépéseket, melyek után az Artisjus a szerzői jogdíjat még NEM számolta el a szerzőknek.
  6. Olyan fellépéseket, melyek adatait korábban még NEM küldted be (e-mailben, nyomtatványon) Szerzői Ügyfélszolgálatunkra.

Hogyan működik az új „Fellépések” oldal?

A „Fellépések” oldal két aloldalból áll:

  • Setlistek
  • Fellépések
  1. SETLISTEK: ezen az oldalon lehet egy adott előadó, zenekar setlistjeit összeállítani.

(A setlist egy olyan előre rögzített sablon műsor, amit később, a fellépések bejelentésénél gyorsan és egyszerűen be lehet tölteni műsorként.)

 TIPPEK A SETLIST ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ:

  1. Érdemeselőször a műsorokat (setlistek) összeállítani, és ha azokkal készen vagy, utána megadni az egyes fellépések adatait. Rengeteg időt megspórolhatsz magadnak, ha előre legyártott setlisteket használsz a fellépések bejelentéséhez.
  1. A setlist neve: a setlistet úgy nevezd el, hogy szerepeljen benne:
  • a zenekar neve,
  • milyen időszak koncertjeire vonatkozik (pl. 2015-ös, 2016-os vagy 2017-es évre),
  • jellemzően hol léptetek fel ezzel a műsorral (pl. zenei klubokban, nyári fesztiválokon, stb.),
  • és a setlist időtartama (pl. „30 perces”, hosszú-rövid).

Pl: „X zenekar 2017 tavaszi klubkoncert rövid”

  1. A zenei/irodalmi művek, dalok összeválogatása. A következő lépés, hogy a setlistet megtöltöd az összes előadott mű adatával.

FONTOS! A saját szerzeményeidet mi előre beöltöttük a felületre, Neked nincs más dolgod, mint elkezdeni beírni a címet a „Mű címe” mezőbe („A”, „Az” névelők nélkül!), és a program az első 2-3 karakter begépelése után azonnal mutatja a találati listát. Válaszd ki a keresett művet, és a többi adat automatikusan betöltődik a megfelelő mezőkbe.

+1

Gondolva arra az esetre is, ha a zenekarral nem csak saját dalokat játszanátok, a listába a saját szerzeményeid mellé további több száz népszerű magyar zenemű adatait is betöltöttük Neked.

1

Ha a dal nem szerepel a listában, akkor is kérjük, hogy a mű pontos címét, a szerzők vagy az eredeti előadó nevét, és a dal időtartamát mindenképpen írd be a megfelelő mezőkbe.

Nézd meg tutorial videónkat a setlist összeállításának lépéseiről:

2. FELLÉPÉSEK: ezen az oldalon tudod a fellépés adatait (pl. fellépő neve, helyszín, dátum, stb.) rögzíteni, valamint a fellépő műsorát (setlistet) betölteni. Az egyik legnagyobb újdonság, hogy ezen a felületen a fellépések jogosítási és felosztási státuszát is nyomon tudod követni.

TIPPEK A FELLÉPÉSEK BEJELENTÉSÉHEZ:

  1. Fellépő formáció kiválasztása: a felületre betöltöttük az adatbázisunkban szereplő összes zenekar, szóló előadó nevét. Kezdd el beírni a zenekarod nevét a „Fellépő formáció neve” mezőbe, és a találati listából egyszerűen ki fogod tudni választani.

22. Rendezvény helyszíne: ezen a felületen belföldi és külföldi fellépéseket is be tudsz jelenteni hozzánk. Külföldi fellépésnél ne felejtsd el az „Ország” mezőben Magyarország helyett kiválasztani az adott ország nevét.

A „Rendezvény helyszíne” mező szintén több ezer belföldi kulturális intézmény és zenei klub nevét és címét tartalmazza. Ha nem találod a listában az adott helyszínt, kérjük minimum az intézmény/szórakozóhely nevét és a települést add meg nekünk, hogy a rendezvény jogosítását (szervezői bejelentés, jogdíjak befizetése, stb.) kollégáink ellenőrizni tudják.

3

Nézd meg tutorial videónkat a fellépések bejelentésének lépéseiről:

Artisjus honlap

Az új Fellépések oldal elindításával egy időben az Artisjus honlapján is módosítottunk egy kicsit: mostantól az „Online ügyintézés” box a képernyő jobb felső sarkában, a fejlécen található. Ezzel olyan megoldást választottunk, melyet szerzőink más hasonló regisztrálós-belépős weboldalakon megszokhattak.

4



Categories: Artisjus, Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading