A Blahalouisianával a címlapon – itt a Dal+Szerző magazin tavaszi száma

Wolf Péterrel, a Blahalouisianával, Brandenburg Ádámmal és Iamyankkal jelentkezik a Dal+Szerző magazin legújabb száma. Friss zeneipari hírek, lemezajánlók és képek a februári Dalszerző Expóról. A magazin ismét “meghallgatható”: egy playlisten összegyűjtöttük azokat a zenéket, amelyekről a friss lapszámban olvasni lehet.

A tartalomból:

A magyar dalokat énekli a közönség, az angol számokat viszont azért szeretik, mert azokra sokkal jobban lehet táncolni.” A tavalyi a Blahalouisiana éve volt: showcasek, fesztiválok és második nagylemez.  Schoblocher Barbarával, a zenekar énekesnőjével és Jancsó Gábor basszusgitáros, dalszerzővel beszélgettünk.

A maipop műfaj be van kényszerítve egy keskeny mezsgyére, ami a média hatása, hogy kiszolgáljon egy elképzelt tömegigényt.” Az idei Artisjus Életmű díjazott Wolf Péter a beatzene hatásáról és a szabad zeneszerzés élményéről mesélt nekünk.

“Nagyon érdekel, hogy a különböző hangszeres összeállításokból milyen színeket lehet kikeverni. Az élő zene, a koncert szituáció varázsa mindig magával ragadó” – a sok területen alkotó friss Junior Artisjus-díjas zeneszerzővel, Brandenburg Ádámmal filmzenéről, szakrális zenei hatásokról és absztrakt koncertzenéről beszélgettünk.

Megtetszett, hogy rock attitűddel állnak az alapvetően elektronikus zenéhez.” Interjú a dobosból lett multiinstrumentalista producerrel. Iamyank a kezdetekről és Magyarország első zenei producerképzéséről mesélt nekünk.

A tavaszi lapszámban a körüljárjuk a Spotify tőzsdére lépésének részleteit, és a dalszöveg fontosságának növekedését a stream környezetben.

A magazin teljes tartalma elérhető online is. (Válts teljes képernyős nézetre a jobb olvashatóságért.)

 



Categories: Hírek

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading