Címlapunkon a Carson Coma – megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

Címlapunkon a Carson Coma: Junior Artisjus-díj, Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt-lista, harmadik nagylemez. A zenekar legnagyobb sikere talán mégis a rohamosan növekvő közönségük, és a tény, hogy máris meg tudnak élni legnagyobb szerelmükből, a zenéből. Fekete Giorgio énekessel és Héra Barnabás dobossal beszélgettünk a 22. Artisjus Díjátadón, amelyet új helyszínen, a nemrég nyílt Magyar Zene Házában tartottunk június 13-án.

Díjazotti interjú készült Pintér Gyulával, Dragony Tímeával, Szepesi Mátyással és Müller Péter Sziámival is. Irodalmi rovatunkban Keresztury Tibor Hűlt helyem című regényéből mutatunk részletet.

A versmegzenésítés az utóbbi években kifejezetten népszerű műfaj, a Kertész Imre Intézet által meghirdetett versmegzenésítési pályázatra is több száz pályázati mű érkezett a sanzontól a black metalig terjedő skálán. Hogy a színfalak mögött hogyan zajlott a pályázat lebonyolítása, és várható-e még hasonló, arról az intézmény programigazgatójával, Szabó Tamással beszélgetünk.

Az új lapszámban beszámolunk a DEX Songwriting Expóról, ahol 4 napon át minden a dalszerzésről szólt. Bemutatjuk az Artisjus statisztikáját a 2021-ben kifizetett szerzői jogdíjakról, és körüljárjuk, mi mindent tehet meg egy szerző azért, hogy az online térben a Youtube-ról is érkezzen szerzői jogdíja.

Dal+Szerző magazin 37. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.


Categories: Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading