Feltörekvő előadókat támogat a WMMD artist2watch programja

A WMMD az egyik legismertebb magyar online terjesztő; ahogy a hazai aggregátorokat részletesen bemutató cikkünkben írtuk, ezek mindegyike számos szolgáltatást nyújt amellett, hogy eljuttatja a zenét az online platformokra.

A WMMD például klipkészítést, online kampányokat finanszíroz évek óta, most pedig bejelentették artist2watch programjuk elindítását. Ahogy a honlapon olvasható, “a projektet azért indítottuk, hogy a korábbi kereteink közül kilépve egyéb eszközökkel is tudjuk támogatni a feltörekvő előadókat. A program célja, hogy azoknak a partnereinknek tudjunk extra szakmai és anyagi támogatást nyújtani, akik a mi szempontjaink szerint kiemelten teljesítenek, és a lehetőségeikhez mérten hatékonyan használnak minden olyan rendelkezésre álló eszközt, ami egy profi produkció építéséhez szükséges.”

2024-ben hat előadót támogatnak, három-három hónapon át két-két kiválasztottat. “A több mint egymillió forint értékű program keretében többek között kliptámogatást, fizetett PR és marketingkampányokat (pl. Spotify kampányt és offline plakátkihelyezést budapesti szórakozóhelyeken), fotózást, teljeskörű online jelenlét optimalizálást kapnak a produkciók” – olvasható a sajtóközleményben. Emellett szakemberekkel is összehozzák őket egy-egy beszélgetésre: Biczó Andrea (Budapest Park) a kommunikációval, Molnár Tamás a zeneszerzéssel, szövegírással, Nagy Adrienn (Művészetek Völgye) a menedzsmenttel, Vígh Arnold a produceri munkával kapcsolatos tanácsokkal támogatja őket.

Az első két támogatott a hiphop műfajában alkot: Wxlfless és Ben T Kadar is májusban jelentkezik majd új albummal. A honlapon az olvasható, hogy “a támogatott előadókat szubjektív szempontok alapján választjuk, a programba egyelőre nincs lehetőség jelentkezni.”



Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading