EU petíció az alkotók védelmében

Az EU Bizottsága publikus konzultációt indított a szerzői jog jövőjéről. Ez a véleménykérés sok kulcsfontosságú témával foglalkozik, pl. digitális tartalom, szabad felhasználások, alkotók részesedése a jövedelmekből. A konzultáció máris nagy figyelmet kapott a szerzői jog gyengítéséért lobbizó körökben, akik sok fogyasztót mozgósítanak, hogy vegyenek részt ebben a konzultációban.

blogra

Egyensúlyozzuk ki a képet: biztosítsuk, hogy az alkotók érdekeit is figyelembe vegyék!

A petíció aláírható itt: www.creatorsforeurope.eu/en

PETÍCIÓ

Mondjon IGEN-t az európai kultúrára alkotótársaival együtt, és mondjon NEM-et a jogai csorbítására Európában! Válaszoljon az Európai Bíróság nyilvános kérdőívére – írja alá a felhívást!

Az alkotók és a kulturális ipar jövője Európában az Európai Bizottság kérdőívére adandó válaszoktól függ. A leadás határideje 2014. február 5.

Azt akarjuk, hogy Európában a kultúra elsőbbséget élvezzen, és kapja meg az őt illető helyet az európai gazdaságban.

Azt akarjuk, hogy az uniós intézmények, az európai parlamenti választás jelöltjei, a politikai pártok és az államok vezetői mondjanak IGEN-t az európai kultúrára, IGEN-t a sokmillió, a kulturális ipar által kínált munkahelyre, IGEN-t a művészekre és IGEN-t az európai emberekre, akiknek az élete nem képzelhető el kultúra nélkül.

Azt akarjuk, hogy tartsák fenn és virágoztassák fel a kulturális ipart, amely csak a szerzői jog eszközével képes munkahelyek millióit és megélhetését biztosítani.

Most arra bíztatjuk Önt és az Európai Unió polgárait, hogy hallassák hangjukat! Válaszolja meg az Európai Bizottság kérdőívét, és írja  alá azt a petíciót, amelyet a Bizottság Elnökének és a Biztosoknak juttatunk el, akik a kedvezőtlen szerzői jogi változtatásokról szóló, hamarosan nyilvánossá váló „Fehér Könyvet” készítik elő.

Írja alá a petíciót, hogy biztonságban tudhassa az európai kultúrát!

www.creatorsforeurope.eu/en

Kövesd a fejleményeket a www.authorsocieties.eu oldalon!

Petíció szövege és kép: ECSA/GESAC



Categories: Hírek

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading