Új CSTP-pályázatok: csökken a támogatott induló előadók száma

Kiírták a Cseh Tamás Program új, negyedik évadának első pályázatait. Augusztus 4-ig lehet támogatásra pályáznia a budapesti, a vidéki és a határon túli kluboknak, valamint az induló előadóknak. A részletes leírás, linkekkel az egyes pályázatokra itt található a CSTP honlapján.

Az induló előadók támogatásában komolyabb változások lesznek. Húszra csökken a támogatottak száma – az előző évadban ez 25 volt, illetve a nyerteseken még két, nemzetközi tehetségkutatón nyertes előadó is megkapta a két-kétmillió forintot. (A támogatottakat Playlist rovatunkban mutattuk be.) A beadott hanganyagok alapján választják ki azokat, akik a szeptember végi meghallgatáson élőben is megmutatják magukat a zsűrinek (amelynek tagjai a korábbiakkal ellentétben nem “rotálódnak”, hanem mindenki minden pályázót meghallgat). Újdonság, hogy a CSTP által támogatott megyei tehetségkutatók győztesei automatikusan bejutnak ebbe a körbe, persze ha érvényes pályázatot nyújtanak be.

Az nem változott, hogy induló előadónak az számít, akinek legfeljebb egy, nem szerzői kiadású nagylemeze jelent meg, nincs érvényes lemezszerződése, az előző évben legfeljebb húsz koncertet adott és legfeljebb két olyan dala van, amit országos rádió ötnél többször játszott. A két-kétmillió forintból ugyanazt kell finanszírozni: lemezfelvételt, klipkészítést, kommunikációt, valamint egy mentor tiszteletdíját kifizetni.

A budapesti klubok egyenként legfeljebb 2-2 milllió forintra pályázhatnak, a keretösszeg 35 millió; a fővároson kívüli klubok maximum 4 millióra pályázhatnak, a keret 135 milllió; a szomszédos országok magyarlakta területein működő intézmények 3-3 milllió támogatást igényelhetnek, a keret 15 milllió.

Az üres hordozó díjból az NKA számára átutalt 1,666 milliárd forintból a Cseh Tamás Program 525 millliót kapott nyílt, 100 milliót meghívásos pályázatokra – erről részletesen itt írtunk. A Cseh Tamás Programmal kapcsolatos korábbi híreink itt találhatók összegyűjtve.



Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading