Mi a producer szerepe egy dal sikerében? Grammy-díjas szakember válaszol a BuSH-on

Újabb neves szakmai vendéget jelentett be a BuSH: Matt Lawrence Grammy-díjas hangmérnököt, producert. A hangszerelés, produceri munka és egy-egy dal sikere közti kapcsolatról beszél, bizonyára sok anekdotával.

A BuSH szakmai programjában már eddig is több igen neves vendég szerepelt, most pedig újabbat jelentettek be. Matt Lawrence producer-hangmérnök még egy Grammy-díjjal is büszkélkedhet, hiszen hangmérnökként dolgozott a Mumford & Sons Babel című, 2013-ban az év lemeze díjat elnyerő albumán. Mint honlapján olvasható, Van Morrison stúdiójában kezdte a szakmát, ahol a legendás zenész hét albuma mellett Annie Lenox, Paul Weller felvételein is dolgozott. Később a londoni Metropolis és Miloco stúdiókban olyanokkal dolgozott együtt, mint Eric Clapton, Adele, George Michael, The Who, U2, The White Stripes, Robbie Williams, Amy Winehouse, Björk, Ellie Goulding, Bat For Lashes, Black Eyed Peas, Sugababes, One Direction és még nagyon sokan mások. Többségük mellett keverési, hangmérnöki feladatokat látott el, egyik specialitása a vonóskíséretek elkészítése. Producerként is dolgozik, főleg feltörekvő előadókkal.

Matt Lawrence november 16-án, csütörtökön 16.15-kor tart előadást a Teslában a BuSH keretében. A téma az lesz, hogy a hangszerelés hogyan tudja befolyásolni egy dal sorsát, egy producer mi mindent tud tenni egy dal sikerének érdekében – tudta meg a Dal+Szerző a szervezőktől, akik hozzátették: sokan még ma sem hisznek benne, hogy szükség van zenei producerekre, mindent házon/együttesen belül oldanának meg. Emellett bizonyára azért is megéri meghallgatni, mert valószínűleg legalább egy kedvenc zenészünkről hallhatunk majd kulisszák mögötti történeteket.

Matt Lawrence korábban is megosztott már tippeket, jó tanácsokat – itt olvasható például, hogy mik azok a hibák, amiket a stúdióba vonuló zenekarok leggyakrabban elkövetnek, és mi a sikeres hangfelvétel-készítés három fő titka. A harmadik: a zenész szerelme nem lehet jelen!

A BuSH zenei programja is teljes lett már, a következő magyar zenekarok lépnek majd fel a régió minden tájáról érkező szakmai, illetve itthoni zeneszerető közönség előtt: Ivan & The Parazol, The Qualitons, Dope Calypso, mius, Middlemist Red, Blahalouisiana, Deep Glaze.

A BuSH honlapja itt található. A konferencia idei programjáról legutóbb itt írtunk, tavalyi beszámolónk itt olvasható.



Categories: Hírek

Tags:

1 reply

Trackbacks

  1. Mi a producer szerepe egy dal sikerében? Grammy-díjas szakember válaszol a BuSH-on – Music Industry Magyarország

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading