A korábbinál jóval többre, 4 millió forintra pályázhatnak az induló előadók a Hangfoglaló Programnál

Megjelent a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Kollégiumának idei pályázati kiírása induló előadók számára. A pályázat legfőbb újdonsága, hogy egy-egy előadó immár 4 millió forintos támogatásra pályázhat; a keretösszeg ugyanakkor megmaradt 50 millió forintnak.

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a teljes keretösszeget kiosztották, és minden támogatott megkapta a teljes igényelhető összeget. (A támogatott előadók számát 2017-ben csökkentették húszra.) Emellett 2019 és 2021 között elektronikus zenei előadók pályázhattak 1,5 milló forintra, de itt a keretösszeg két pályázó támogatására volt elég.

Az összegeket leszámítva a pályázati kiírás lényege nem változott: továbbra is egy-egy mentorral működnek együtt a támogatott induló előadók (az ő díjazása maradt nettó 250 ezer + áfa), rögzíteniük kell legalább 5 dalt, készíteni egy videóklipet és promóciós portfóliót, működtetniuk kell a webes felületüket. A jelentkezés határideje augusztus 31.



Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading