Site icon

Erős az őszi konferenciaszezon: a BuSH és a Budapest Ritmo szakmai programja

Két showcase fesztivál is indult tavaly, a BuSH a régióra koncentrál, a Budapest Ritmo a nép- és világzenére. Idei konferenciáikon is jelentős szakemberekkel lehet találkozni. A Ritmo október elején, a BuSH november közepén lesz.

A BuSH már korábban bejelentette konferenciája “sztárját” – amennyire zeneipari háttérember lehet sztár, annyira Nora Felder az, hiszen számos film és sorozat zenéjét ő állította össze music supervisorként, a Stranger Things sorozattal pedig egyenesen trenddiktálóvál lett. (Bővebben itt írtunk róla.) Ő november 16-án, csütörtökön az előzetesen leadott zenéket fogja értékelni – a jelentkezés részleteiről a BuSH honlapján itt lehet tájékozódni. Nora Felder egy kerekasztal-beszélgetésen is részt vesz, ahol a synch (reklámba, tévébe, filmbe, videojátékba elhelyezett zenék) lehetőségeiről lesz szó. Itt jelen lesz Jesper Gadeberg music stylist, akinek tehát az a munkája, hogy a megrendelő számára kiválassza a megfelelő zenét (műfajt vagy akár számot); rengeteg díjazott reklámon dolgozott már.

A konferencia 16-án, csütörtökön a szerzői jog jövőjéről szóló beszélgetéssel kezdődik: jelen lesz Virginie Berger, a több jogkezelő összefogásából létrejött, online jogosítással, adatokkal foglalkozó Armonia vezetője (hosszú interjúnk itt olvasható), a YouTube-jogosításokra megoldást kínáló Hookd (itt írtunk róluk) és a Believe Digital képviselője. A következő beszélgetés arról szól, hogyan lehet felkerülni a manapság az utóbbi években igen fontossá vált playlistekre. Másnap, tehát 17-én, pénteken a magyar exportkezdeményezés, a HOTS nyári továbbképzésének tanulságait ismerhetjük meg Bali Dávid és a lengyel coach, Magda Cholyst beszélgetésén. A Kinopravda díjnyertes rendezőcsoport nemcsak bemutatkozik, de azt is elárulja, kit választottak a régióból jelentkező zenekarok közül, hogy klipet készítsenek nekik.

A kerekasztal-beszélgetések mellett rengeteg más szakmai rendezvény is lesz. A tavaly is itt járt Wesley A’Harrah (Music Ally) kampányokkal kapcsolatban ad tanácsot. Lesz cseh és magyar fogadás, valamint két speed meeting session, ahol a régiót bejáró turnék szervezéséhez lehet nagyon hasznos kapcsolatokat szerezni: 15 országból lesznek jelen a booking és a PR területéről.

A konferencia programja itt található, az előadók és a speed meetingeken részt vevők listája itt böngészhető, jegyek itt. A tavalyi konferenciáról írt beszámolónk itt olvasható; itt pedig a szervezők tanácsai arról, hogyan lehet egy ilyen showcase-t a legjobban kihasználni.

A Budapest Ritmo a nép- és világzene regionális showcase fesztiválja. Október 6-án és 7-én lesznek beszélgetések praktikus tudnivalókkal a kelet-európai ügynökökről, turnékról és fesztiválokról, illetve arról, hogyan lehet eljutni a tengereken túlra – beleértve nem csak Észak-, hanem Dél-Amerikát, Ázsiát, Afrikát is.

Három beszélgetés tágabbra veszi a fókuszt. A balkáni kerekasztal témája az, hogy ugyan a Balkán-félsziget zenéje jól ismert, mégis elsősorban nyugati ügynökségektől függ – kérdés, hogy lehet-e ezen változtatni. Az Európa kulturális fővárosai beszélgetés a tavalyi, hasonló tematikájú kerekasztal folytatása. Végül téma lesz a nép- és világzene megjelenése a zeneoktatásban.

A Budapest Ritmo konferencia részének programja itt található, akkreditálni itt lehet. A tavalyi konferenciáról írt összefoglalónk itt olvasható.

Exit mobile version